Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Állampolgársági esküt tett Ácsteszéren

Populáris hír

Cím

Holubák László szeretettel gratulálunk.

Holubák Lászlót Magyarország Köztársasági elnöke honosította, és erről okiratot adott ki. A több hónapos állampolgársági eljárást követően elérkeztünk a honosítás ünnepélyes pillanatához, az eskütételhez. Az állampolgársági törvényben szabályozottak szerint Holubák László polgármesterünk, Vuts Norbert előtt állampolgársági esküt tett, és ezt követően vette kezdetét magyar állampolgársága. Az eskütétel és az aláírás alatt halkan szólt a Himnusz szimfonikus zenekari változata, majd a jegyzőkönyv aláírása után a jelenlévők el is énekelték azt.

Az eskütétel után Hullám Annamária anyakönyvvezető köszöntötte az eskütevőt.

"Tisztelt Állampolgársági esküt tevő Honfitársam!

Szeretettel köszöntöm ezen ünnepélyes és jelentőségteljes eseményen. Mielőtt szokásainknak megfelelően átadnánk az állampolgársági okmányt, engedje meg, hogy Ácsteszér Község Önkormányzata és a Bakonyszombathelyi Közös Önkormányzati Hivatal nevében néhány gondolatot megosszak Önnel:

„Mit ér az ember, ha magyar?” – tette fel a kérdést a költő, s ez előbb vagy utóbb mindannyiunkban felvetődik.

Magyarnak lenni soha nem volt könnyű, ma sem az. Válságos időket élünk, melyben át kell gondolnunk a kitartás, túlélés, hűség, ragaszkodás, lelket szorongató érzelmi viharait. Ezek elviseléséhez a történelmi múlt megismerése ad hitet, energiát. Ez a maroknyi nép letelepedvén a Kárpátok ölelő karjaiban a történelmi viharok és sorscsapások közepette is megmaradt magyarnak.

A magyarság érzése, tudata minden magyarnak a szívében, lelkében ott él. Ahogy Vörösmarty Mihály megfogalmazta: „és annyi balszerencse közt, oly sok viszály után, megfogyva bár, de törve nem, él nemzet e hazán.”!

Az Erdélyben született, később Magyarország állampolgárává lett író, Tamási Áron mondta egykor: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” Számomra magától értetődő, hogy a valahol a világon, az itt Magyarországon van.

Az Ön számára Magyarország nem születési adottság, hanem tudatos döntés , választás volt.

Engedje meg, hogy Tisztelettel köszöntsem, mint Magyarország új állampolgárát!

Kívánom, hogy élni tudjon jogaival és teljesíteni tudja kötelezettségeit; kívánom, hogy ne elszenvedője, hanem alkotója legyen a folyamatoknak. Kívánom, hogy azonosulni tudjon ennek az országnak úgy a sikereivel, mint a problémáival, úgy a bánattal, mint az örömmel. Kívánok sok erőt, kitartást, dolgos hétköznapokat és sok ünnepnappal és boldogsággal járó magánéletet.

Magyar állampolgárrá avatása napján kívánom, hogy érezze itthon magát Magyarországon, és szűkebb hazájában, Ácsteszéren.

Kedves László!

Kívánom, hogy a magyar állampolgárság megszerzése jelentse Önnek a magyar nemzethez való tartozás örömteli érzését. Isten éltesse sokáig Önt magyarságában!"

Vuts Norbert Polgármester Úr, átadta Holubák László részére a magyar állampolgárságot igazoló okiratot, annak jelképét, hogy a magyarság egy és oszthatatlan, és történjék bármi az idők során, legyenek határok akárhol is meghúzva, mi mindig összetartozunk!