Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Ácsteszéri Meseerdő Óvoda

Oktatási intézmény

 

Intézményvezető: Nánási Krisztina

 

Bemutatkozás

Óvodánk Komárom-Esztergom megye déli részén fekvő kis faluban, Ácsteszéren található, csendes, nyugodt természeti környezetben, szép óvodaudvarral körülvett épületben működik. Hajdan volt szolgálati lakásokból és egy iskolai osztályból alakították ki, s nyerte el jelenlegi formáját. 2010-ben jelentős mértékű külső és belső felújítás történt az épületben. Óvodai nevelésünk mottójául Szabó Magda gondolatát választottuk: „Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi.”

Óvodai logónk leírása:

A körforma, mivel önmagába visszatérő jel, a teljesség, az egész jelképe, védettséget is szimbolizál. A Nap a fény és a melegség égiteste, az élet forrása, az értelem, az igazság egyetemes szimbóluma, megtestesül benne szemünk fénye: a gyermek. A fa az élet szimbóluma, a természet jelképe, mely nélkül elképzelhetetlen az ember élete, magyar népmesekincsünk fontos része. A a gyermek egyéni fejlődését is jelképezi. A zöld szín a növekvő élet, a fiatalság, a remény, a boldogság kifejezője. A narancssárga a szeretet és a boldogság színe. A logó kifejezi a gyermekről és neveléséről alkotott felfogásunkat, természetszeretetünket, környezettudatos nevelés iránti elkötelezettségünket is.