Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Díszpolgári cím átadás

Kulturális hír

Ácsteszér Község Önkormányzat díszpolgári címet adományoz Gubucz Lajosnak, Ácsteszér község alpolgármesterének.

Ácsteszér község képviselő-testületének tagjai élve a rájuk ruházott jogokkal arra az elhatározásra jutottak 2017-ben, hogy azon személyek részére, akik településünk érdekében kifejtett tevékenységükkel és példát mutató emberi magatartásukkal követésre méltóak, falunk a díszpolgári címet adományozza.

Ácsteszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2023. január 24-én tartott ülésén a 26/2023. önkormányzati határozat értelmében díszpolgári címet adományoz Gubucz Lajosnak, Ácsteszér község alpolgármesterének.


 
Gubucz Lajos 1952-ben született a békés megyei Endrődön. Általános és középiskolai tanulmányai után a zsámbéki főiskolán üzemgazdász majd később Gödöllői egyetemen üzemmérnöki oklevelet szerzett. 
Földeákon helyezkedett el, de három év után a kisbéri Állami Gazdaság főkönyvelői állását megpályázva került a Dunántúlra. 

1982-ben felkérték, hogy legyen az ácsteszéri Táncsics Mgtsz. főkönyvelője, mely tisztséget a szövetkezet megszűnéséig ellátta. A közös termelőszövetkezet feloszlását követően is a mezőgazdaságban helyezkedett el. Akán és Vérteskethelyen dolgozott, ahol jelenleg is tevékenykedik, de már, mint nyugdíjas. Közben mérlegképes könyvelői szakvizsgát, adótanácsadói képesítést is szerzett.

A közéletbe az 1998-as választásoktól kezdve kapcsolódott be. Ettől az évtől kezdődően, a mai napig tevékenykedik képviselőként, tehát már 25-dik esztendeje dolgozik a faluért, 2010-től alpolgármesterként is. 

Ezalatt az idő alatt munkájáért tiszteletdíjat nem vett fel, azt felajánlotta a falu javára.

Reális, őszinte véleményeivel, józanságával, higgadtságával, mindig megalapozott döntéseivel segítette a Képviselőtestület munkáját, bármikor, bármiben számítani lehetett, s lehet rá.
Becsületesség, egyenesség jellemezte minden megmozdulását, melyet az itt élők érdekében eddig is végzett.

Gubucz Lajos alpolgármesternek Ácsteszér község és annak közössége érdekében végzett munkájáért a mai napon díszpolgári címet adományozunk.

A díszpolgári címet dr. Veres Zoltán, a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat jegyzője és Vuts Norbert polgármester adták át. 

Ácsteszér, 2023. március 15.