Nincs megjeleníthető tartalom

A böngészési élmény fokozása, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk.
A tájékoztatót ide kattintva elérheti: Adatkezelési tájékoztató

Ácsteszérért Alapítvány

Alapítvány

székhelye: 2887 Ácsteszér, Kossuth Lajos utca 45.
adószáma: 18610374-1-11
pénzforgalmi számlaszáma: 62900029-11550626-00000000   
email: [email protected]


Ácsteszérért Alapítvány

 

Az Ácsteszérért Alapítvány elsődleges célja, hogy támogatást nyújtson a község intézményei, közcélú szervezetei, valamint minden olyan lakossági kezdeményezés számára, amely különböző közösségi célok megvalósításra irányul kulturális, oktatási, egészségügyi, szociális, környezetvédelmi stb. téren.

 

Az Alapítvány támogatni kívánja:

 • kulturális
 • környezetvédelmi
 • természetvédelmi
 • oktatási
 • sport
 • vallási és hitéleti
 • műemlékvédelmi
 • faluszépítési,- korszerűsítési
 • betegségmegelőző és gyógyító
 • kutatási
 • tudományos

tevékenységeket.

 

Az Ácsteszérért Alapítvány képviselői:

Reif Jánosné kuratóriumi elnök

Dr. Liebmann Katalin tag

Mrázikné Nerhaft Borbála tag/gazdasági ügyek bonyolítója

Paszicsnyuk Zoltán tag

Viski János tag


Az elmúlt évek tevékenységének összefoglalója

 

Az elmúlt években az Ácsteszért Alapítvány aktív szerepet vállat település életében.

2019-ben 60 db korai juharfa vásárlásával az Ácsteszéri utca fásítási programba kapcsolódtunk be.

2020-ban az Ácsteszéri Meseerdő Óvoda és Bölcsődével való együttműködésben több alkalommal elektronikai hulladékgyűjtést szerveztünk. Célunk a környezet károsító eszközök összegyűjtésével, az volt, hogy azok ne kerüljenek kidobásra környezetünkbe, vagy a kommunális hulladékba, hanem átadjuk azokat olyan cégnek, aki ezen berendezések szakszerű kezelését végzi.

Az Ácsteszérért Alapítvány a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2020) címen kiírt pályázaton „Ácsteszéri Közösségépítő Programsorozat” címmel sikeresen pályázott és nyert el 2 000 000 Ft -ot, - ahogy a pályázat neve is utal rá - Ácsteszéren megvalósítandó programsorozatra, melyeket 2021-ben megvalósítottunk.

Folyamatban van egy újabb nyertes pályázatunk megvalósítása is a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2021) keretében az Ácsteszér Kossuth Lajos utca 54/A szám alatti épület felújítása történik meg, jelenleg a kivitelező kiválasztásnak folyamata zajlik.

2021-ben az Ácsteszéréért Alapítvány szervezésében csatlakoztunk a Nemzeti Összetartozás napjára közzétett felhíváshoz, melyben Szarka Tamás Kossuth-díjas, énekes, zenész, zeneszerző közös éneklésre hívta a világ magyarságát a nemzeti összetartozás érzésének erősítése érdekében. 2021. július 04-én délelőtt 11 órakor lelkes ácsteszéri csapattal - köztük az óvodásokkal - elénekeltük a „Kézfogás” című dalt, melyről videófelvétel készült, amit Szarka Tamás e célra létrehozott oldalán közzétettünk.

2021-ben az Ácsteszérét Alapítvány polgári kezdeményezésre, önkormányzati felkérésregyűjtést szervezett az ácsteszéri Galcsik család részére, mert a család szociálisan nagyon nehéz helyzetbe került az édesanya súlyos betegsége miatt, a családban az édesapa az egyedüli családfenntartó. Az összegyűlt pénzadományt karácsony előtt adtuk át a család részére.