Vakok és Gyengénlátók

"Táncsics emlékhely környezetének kialakítása Ácsteszéren"

A települési önkormányzat feladata az épített és természeti környezet védelme. Az önkormányzat célja a helyi értékek megőrzése, élhető környezet megteremtése a lakosság számára és a község vonzóvá tétele. E célok elérése érdekében önkormányzatunk „Táncsics emlékhely környezetének kialakítása Ácsteszéren" címmel projektjavaslatot adott be a Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesülethez. Az egyesület támogató nyilatkozatával 2013 júniusában pályázatot nyújtottunk be a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcímre, mely pályázatunk támogatásban részesült. A tervezést és a kivitelezést a tatai Bazalt Út-, Híd- és Parképítő Kft. végezte el.

E projekt keretében nagy szülöttünk Táncsics Mihály emlékére állított, leromlott állapotú  emlékhely és annak környezete került felújításra.

Az emlékhelyet a Táncsics Mihály szobor mögött, a Petőfi Sándor utca útburkolatával szinte párhuzamosan helyeztük el. Az emlékhely szilárd burkolata a meglévő zúzalékos burkolat helyén került kialakításra antikolt, láva szürke 22,6*19,2*8cm-es térburkolattal, kerti szegéllyel határolva. A pihenőhelyeken köztéri utcabútorokat helyeztünk el: 1db hulladékgyűjtő, 6db pad, 3db asztal, 1db információs tábla. A zöldfelületek is felújításra kerültek.

A projekt során elkészült beruházás gondozására, karbantartására együttműködési megállapodást kötöttünk Bakonyszombathely önkormányzatával. A két település évtizedek óta segíti egymást. Szoros együttműködésünk alapja településeink közelsége, céljaink hasonlósága és természeti adottságaink vonzereje. A környező hat település legszebb tájait összekötő Táncsics túraútvonal Ácsteszér szépségeit megismerve Bakonyszombathelyen folytatódik, ahol a Kastélypark és a Feketevíz-éri-tavak jelentős zöldturisztikai vonzerővel rendelkező területein vezeti a turistákat tovább.

A projekt eredményeképpen megszépült lakókörnyezetünk egy része. Esztétikusan, a helyi természeti adottságoknak megfelelően kialakított pihenőhely jött létre.

Célunk Ácsteszér fejlesztése, értékeinek megőrzése, bemutathatósága, a helyi identitástudat erősítése, a község vonzerejének, megtartóerejének növelése volt.
Névjegy
Hivatalos név : ÁCSTESZÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Székhely : 2887 Ácsteszér, Kossuth Lajos utca 45
Telefon/fax: 34/388-088 

Gyakran keresett oldalak