Nincs megjeleníthető tartalom

A böngészési élmény fokozása, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk.
A tájékoztatót ide kattintva elérheti: Adatkezelési tájékoztató

Ácsteszéri Táncsics Mihály Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Egyesület

Székhely: 2887 Ácsteszér, Kossuth Lajos utca 2 hrsz.

email: [email protected]

adószám: 18648283-1-11

Az Ácsteszéri Táncsics Mihály Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2014. július 18. napján alakult 19 taggal. Alakulása óta az Egyesület elnöki posztját Nagy Julianna Rozália tölti be.

A szervezet jelenleg 16 taggal működik, akik közül többen elvégezték a 40 órás tűzvédelmi oktatást is.

Az Ácsteszéri Táncsics Mihály Önkéntes Tűzoltó Egyesület alapszabályában foglalt célja a tűzoltási, tűzvédelmi és polgári védelmi tevékenység, természeti csapás és egyéb kárelhárítási munkában való részvétel, műszaki mentési feladatok végzése, a tagok és lakosság felkészítése a tűz elleni védekezésre, annak megelőzésére, tűzoltó hagyományok ápolása és szakmai rendezvények szervezése.

A Katasztrófavédelemmel együttműködve kötelezettséget vállalt arra, hogy rendszeresen szervezi az ifjú és gyermekkorú tűzoltók nevelését, tűzvédelmi ismereteinek fejlesztését, ápolja a tűzoltó hagyományokat.

Az Egyesület további céljai között a tűzoltó szertár felújítása, korszerűsítése, új tagok toborzása és különböző rendezvényeken való részvétel is szerepel.

2019-ben kisebb/nagyobb vállalkozásoktól, helyi önkormányzattól adományokat kaptak/gyűjtöttek, autó vásárlás céljából.

2020-ban Franciaországból szereztek be egy Renault Master típusú tűzoltóautót, amelynek honosítási és üzembehelyezési költségeit szintén adományokból oldották meg. 2020. júniusában az autó magyar rendszámmal forgalomba került. Pályázat útján és adományokból a gépkocsit felszerelték.

Ez a mérföldkő biztosította, hogy az egyesület a már felszerelt autóval biztosítani tudja a környékbeli települések tűzvédelmét.

A tagok szabadidejükben az autó felszereltségének, kialakításának javítását és karbantartását folyamatosan végzik.