Vakok és Gyengénlátók
Pályázati azonosító: TOP-1.4.1-19-KO1-2020-00028

Kedvezményezett: Ácsteszér Község Önkormányzata

Támogatás összege: 110.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Mini bölcsőde építése Ácsteszér községben

Projekt helyszíne: Ácsteszér, Kossuth Lajos u. 56., hrsz: 181/5

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.09.30.

 

 

Rövid összefoglaló:

 

Ácsteszér Község Önkormányzata 110MFt,100 %-osfinanszírozású,európai uniós forrásból származótámogatást nyert elúj mini bölcsőde létrehozásáraa településen.

 

Ácsteszéren jelenleg nincs a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmény, pedigaz utóbbi években a kisgyermekes családok részéről egyre nagyobb igény mutatkozik rá.

A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való hozzáférésénekmegteremtésére irányul egy új, 7 férőhelyes mini bölcsőde létrehozásával.

 

 

A beruházás műszaki tartalma:

Mivel az Önkormányzat nem rendelkezik a bölcsőde kialakítására alkalmas épülettel, a mini bölcsőde a Meseerdő Óvoda mellett, egy új földszintes épületben kap helyet. A két intézménynek egy közös utcai bejárata lesz, de a telken belül szétválik a két funkcióegymástól.

A tervezett épület nyeregtetős, hagyományos szerkezetekkel épül, hasonlóan az óvodához. A bölcsődében a csoportszoba mellett a kisgyermekek ellátásához, gondozásához szükséges helyiségek kapnak helyet. Az épülethez tartozik egy fedett terasz, ezáltal az időjárástól függetleníthetők az udvari foglalkozások. A bölcsődések számára az ingatlanon egy elkülönített játszóudvar készül, ahová koruknak megfelelő, mozgáskultúrájuk fejlődését elősegítő játékokat telepítenek.

A kivitelezés mellett a támogatásbólbútorok és játékok beszerzésére is sor kerül a kisgyermekek számára.

 

A projekt eredményeként a XXI. századi követelményeknek és elvárásoknak megfelelő, korszerű mini bölcsőde létesül Ácsteszéren, amely elősegíti a gyermekek egészséges testi és szellemi fejlődését.

 


Névjegy
Hivatalos név : ÁCSTESZÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Székhely : 2887 Ácsteszér, Kossuth Lajos utca 45
Telefon/fax: 34/388-088 

Gyakran keresett oldalak